Sushi

31. 08. 2010 | † 15. 07. 2013 | kód autora: kt1

Před nedávnem, jsem se odvážila a konečně vyzkoušela domácí sushi, protože Daniel sushi moc neholduje, do jeho rolek jsem zabalila houby, kuřecí maso a okurku. Prakticky se dá zabalit cokoliv. Hrnec na rýži mám speciální takže o kvalitu a lepkavost rýže mám vždy perfektně postaráno (což je asi nejdůležitější úkol)

Takže potřebujete sushi rýži, rýžový ocet, sojovou omáčku japonskou, řasy NORI, wasabii,bambusovou podložku a náplně podle chuti: maso, mořské plody, avokádo, okurku, surimi tyčinky, lososa...

Ve všech návodech strašili jak první rolky vypadají hrozně a že se to nepovede a jak to nemáme vzdávat, a já se svou první rolkou byla naprosto spokojená (mistři sushi by se asi váleli smíchy) ale na těch 10 minut parády to stačilo. Není to tak hrozné - i s mými dlouhými nehty to šlo :D

100_7388Na bambusovou podložku dáte řasu (lesklým dolů) nandáte rýži (rukama namočenýma ve vodě a trochou rýžového octa, který se přidává i do samotné rýže (mokrýma rukama proto protože pokud máte s100_7394právně udělanou rýži velice lepí) doprostřed uděláte cestičku z wasabi a dáte třeba lososa a opatrně i s bambusovou podložkou zabalíte - na konci pořádně zmáčknout aby se to slepilo.

Pak nakrájíte ostrým nožem, který po každém kousku musíte umýt od rýže jinak se vám další řasa potrhá.

No naskládáte na talíř a můžete ochutnávat - namáčet do sojové omáčky a mezi jednotlivými druhy se jí nakládaný zázvor (kvůli dezinfekci a aby se jednotlivé chutě rolek nemíchali) - my ho tedy nejíme protože je to hrozné, horší než nejhorší :D

Ze 3 rolek jsem se příjemně najedla (samozřejmě se zeleninovými přílohami, ale i tak je to množsví ideální) oni ty malé kousky klamou tělem

Já udělala asi 10 rolek plus další druhy sushi, a zbylo i na svačinku...

pis

100_7397100_7395

 

 


Zobrazit další články tohoto autora

Související články

Copyright © 2008-2018 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.